miercuri, 6 octombrie 2010

Premiul Nobel pentru CHIMIE 2010



In anul 2009 premiul Nobel pentru CHIMIE a fost atribuit  americanilor Venkatraman Ramakrishnan si Thomas Steitz si israeliancei Ada Yonath pentru studiul structurii ribozomilor, considerat a fi o piatra de hotar in descifrarea ADN-ului.

Premiul Nobel pentru Chimie  2010( surse-antena3.ro ) a fost împărţit, miercuri, între un american Richard Heck şi doi japonezi, Ei-ichi Negishi şi Akira Suzuki în cadrul festivităţii de decernare de la Stockholm, informează AFP.
Cei trei oameni de ştiinţă au fost recunoscuţi de Comitetul Nobel ca fiind cei mai buni, pentru cercetările efectuate în domeniul sintezei organice.
Ceremonia de decernare a premiilor Nobel a început luni, cu premiul pentru Medicină, obţinut de britanicul Robert Edwards pentru contribuţia sa în domeniul tehnicilor de fertilizare in vitro.
Joi,7 octombrie, va fi decerenat premiul Nobel pentru Literatură , urmat de cel pentru Pace (vineri) şi Economie (luni).

2 comentarii:

  1. Biblioteca Chimiei - biblioteca publica de specialitate, una dintre cele mai mari din Europa de Est si unica prin volumul si calitatea fondului documentar.
    Biblioteca ofera spre lectura si studiu:
    - 46.000 de volume, generale si de specialitate, enciclopedii, dictionare tehnice bilingve;
    - 950 de titluri de reviste de specialitate, in colectii complete de 50-60 de ani, printre care se afla si cele mai importante reviste de recenzare de specialitate: „Chemical Abstracts” (de la primul numar din 1907 pana in 1995, editiile 2002 – 2006) si „Referationai Jurnal – Himia” 1953-1962, 1964-1990.
    Pe baza legitimatiei de student sau a unui act de identitate, studentii, doctoranzii, profesorii, cercetatorii si specialistii din domeniul chimiei, petrochimiei si alte domenii inrudite au acces gratuit la Biblioteca Chimiei, dotata cu o sala de lectura moderna, aflata in incinta sediului central Syscom 18:
    Calea Plevnei 139 B, sector 6, Bucuresti

    RăspundețiȘtergere
  2. REVISTA DE CHIMIE
    REVISTA DE CHIMIE, fondată în 1949, este editată de societatea SC BIBLIOTECA CHIMIEI SA.
    Are o apariţie lunară şi este recunoscută pe plan mondial prin recenzare în Chemical Abstracts, Current Contents şi Analytical Abstracts precum şi prin includerea în indexul pentru publicaţii ştiinţifice al ISI (Institute for Scientific Information), Philadelphia, SUA.
    Articolele publicate sunt din domeniul chimiei, petrochimiei,ingineriei chimice, echipamentelor de proces, biotehnologiei si protecţiei mediului. Evaluarea articolelor este realizată de specialişti pentru fiecare domeniu. REVISTA DE CHIMIE oferă diseminarea în alte ţări a articolelor dvs. şi asigură citarea lor în publicaţiile altor cercetători. Asigură cunoaşterea în lume a preocupărilor stiinţifice ale cercetătorilor români.
    Deschide noi colaborări între cercetătorii români şi cei străini.
    REVISTA MATERIALE PLASTICE
    REVISTA DE MATERIALE PLASTICE, fondată în 1964, este editată de societatea SC BIBLIOTECA CHIMIEI SA şi are apariţie trimestrială.
    Este recenzată în Chemical Abstracts si Current Contents şi indexată de ISI (Institute for Scientific Information), Philadelphia, SUA, fiind astfel recunoscută pe plan mondial.
    Articolele publicate sunt din domeniul materialelor plastice, elastomerilor, firelor si fibrelor sintetice, materialelor compozite, sinteză, caracterizare şi inginerie şi sunt evaluate de specialişti pentru fiecare domeniu. REVISTA DE MATERIALE PLASTICE oferă diseminarea în alte ţări a articolelor dvs. şi asigură citarea lor în publicaţiile altor cercetători. Asigură cunoaşterea în lume a preocupărilor stiinţifice ale cercetătorilor români. Deschide noi colaborări între cercetătorii români şi cei străini.

    RăspundețiȘtergere