duminică, 21 noiembrie 2010

Schimb de experienta intre Facultatile de Chimie din Iasi si Bucuresti

În perioada 21 si 28 noiembrie a.c., 10 studenti de la Facultatea de Chimie a Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" (UAIC) din Iasi vor participa in cadrul programului "Student chimist iesean la Bucuresti vs. student bucurestean la Iasi". Timp de o saptamana, studentii ieseni vor participa la acest schimb de experienta si vor merge la cursurile, laboratoarele si seminariile studentilor de la Facultatea de Chimie a Universitatii Bucuresti. De asemenea, ei vor vizita si principalele atractii turistice din capitala ca Muzeul de Istorie Naturala "Grigore Antipa"si Palatul Parlamentului, dar vor participa la sedintele Asociatiei din Bucuresti, dar si la serile studentesti. 

 Fiecare centru universitar are particularitatile sale, prin urmare un impact diferit asupra modului de viata a studentului si a formarii acestuia din punct de vedere profesional si cultural. In cazul chimistului in formare, este esentiala adaptarea lui la diverse medii de lucru, datorita posibilitatii ca in decursul carierei sau chiar la sfarsitul facultatii sa fie pus in situatia de a schimba radical mediul sau modul de lucru. De aceea o astfel de experienta este utila si benefica in definirea personalitatii si a modului de gandire a studentului chimist.Dorim crearea unei imagini de ansamblu cu privire la modul de predare şi activităţile de cercetare elaborate de facultăţi cu profil chimic din cadrul altor centre universitare.

Cei 10 studenti au fost selectati in urma depunerii unui CV si a unei scrisori de intentie la secretariatul ASCIS. Ei vor fi cazati in caminele Universitatii din Bucuresti.

Schimbul de experinta se realizeaza in parteneriat intre Asociatia Studentilor Chimisti-Ieseni( ASCIS ) si Facultatea de Chimie a Universitatii Alexandru Ioan Cuza din Iasi, in parteneriat cu Asociatia Studentilor Chimisti a Universitatii Bucuresti ( ASC-UB ) si se realizeaza pentru prima oara. Scopul acestei experiente este acela de a atrage si alte asociatii de studenti chimisti din alte centre universitare din tara pentru implementarea de proiecte specifice domeniului chimic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu